Menu

Wybór i odpowiednie skomponowanie menu jest jednym z najważniejszych etapów przygotowań do przyjęcia. Menu należy dobrać tak, aby goście byli mile zaskoczeni, nie zapominając przy tym o upodobaniach i preferencjach rodzin, znajomych uczestniczących w przyjęciu.
Naszym Gościom polecamy zarówno tradycyjne polskie potrawy, jak i wyszukane dania do wyboru z bogatego menu. Proponujemy także przysmaki z wiejskiego stołu i z grilla węglowego. Menu ustalamy indywidualnie na życzenie klienta.

Dania serwowane

  • Flaczki wołowe
  • Flaki czaka-laka
  • Krem z kurek
  • Strogonow
  • Zupa serowa
  • Żurek staropolski
  • Barszcz czerwony
  • De volaille
  • Kurczak ze śliwką
  • Udka faszerowane ze śliwką
  • Roladki wieprzowe
  • Schabowy
  • Sandacz smażony z masełkiem, sypkim ryżem i brokułami w sosie holenderskim
  • Kluski śląskie z porcjami szynki i karkówki (do wyboru z sosy: pieczarkowy, ciemny)

Przekąski zimne na stole

  • Półmisek wędlin i wędzonek
  • Dania z dziczyzny
  • Schab w galantynie
  • Schab z kremem twarogowym w otoczce ze świeżej pietruszki
  • Galantyna z kurczaka
  • Paluszki drobiowe w płatkach kukurydzianych z sosem jogurtowo-ziołowym
  • Tatar wołowy
  • Kurczak w zalewie słodko-kwaśnej
  • Nóżki wieprzowe
  • Schab z musem chrzanowym
  • Szczupak faszerowany
  • Ryba z warzywami
  • Śledzie w trzech smakach: na słodko, na ostro i w oleju
  • Tatar z łososia – serwowany
  • Węgorz
  • Sielawa wędzona
  • Ryby wędzone
  • Ryby marynowane

Sałatki

  • Sałatka z kurczaka , kukurydzy i ananasa
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem
  • Mozzarella z pomidorami
  • Pomidory z cebulką ,ogórki świeże
  • Surówki

Marynaty

  • Papryka
  • Pieczarki
  • Śliwki
  • Ogórki
  • Grzybki
  • Cebulka
  • Buraczki
  • Chrzan
  • Ćwikła

Bufet deserowy

  • Świeże owoce krojone
  • Ciasta domowe
  • Słodycze
  • Lody
  • Kawa
  • Herbata

Fontanna czekoladą płynąca

  • Do wyboru smaki czekolady
  • Smakowite dodatki (świeże owoce, wafelki, biszkopty, ciasteczka, rurki z kremem)

Stól biesiadny (wiejski)

  • Kiełbasa wiejska podsuszana
  • Biała kiełbasa z wody
  • Kaszanka wiejska
  • Szynka pieczona
  • Bok wieprzowy – wędzony
  • Pasztet
  • Smalec
  • Salcesony
  • Wędzona słoninka
  • Baleron – wędzony
  • Kartacze
  • Gołąbki
  • Węgorz, Łosoś
  • Bigos domowy
  • Pieczywo (różne)
  • Marynaty (ogórki kiszone, małosolne-w sezonie,papryka, grzybki,cebulki, chrzan, ćwikła)
  • Prosie pieczone

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij